PRAJITURA DIPLOMAT CU VISINE

de Laly in Prajituri, 1 Aug 2010 | 24780 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 8 linguri ulei
  • un praf de sare

Umplutura de visine:

  • 500 gr visine proaspete sau congelate
  • 200 gr zahar
  • 300 ml apa

Crema diplomat:

  • 4 galbenusuri
  • 200 gr zahar pudra
  • 500 ml frisca lichida
  • 200 ml din siropul visinelor
  • 2 plicuri gelatina (20 gr)
  • visinele racite
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PRAJITURA DIPLOMAT CU VISINE:

Preparam un blat pandispan.Ouale la temperatura camerei se separa.Se bat albusurile cu zaharul,pus cate o lingura,pana se incorporeaza tot.

Galbenusurile le frecam cu ulei si un praf de sare,apoi le adaugam peste albusuri.

Amestecam faina cu cacaoa.O incorporam in oua si amestecam cu lingura de jos in sus.

Tapetam o tava cu ulei si faina,adaugam compozitia si introducem la cuptor pana se rumeneste usor deasupra.Se lasa la racit,apoi se taie blatul in doua.

Visinele le punem pe foc cu zaharul si apa.Le lasam sa fiarba circa 20 minute la foc mic.Cand sunt fierte se pun in strecuratoare la scurs si le lasam sa se raceasca.

Gelatina o punem la hidratat in zeama de la visine (150ml).

Frisca o batem pana capata o consistenta lejera,nu de tot, apoi o punem la rece.Intr-un vas batem galbenusurile cu un praf de sare,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste si capata o textura cremoasa.Se adauga siropul visinelor (200 ml),frisca si mestecam cu un tel.Se adauga si gelatina topita,si se amesteca sa se incorporeze bine in crema.

La sfarsit se adauga visinele,si se mesteca cu o spatula.

In tava in care am copt blatul se pune o folie de plastic alimentara mai lunga,sa putem imbraca prajitura cu ea.

Se pune primul blat,se adauga crema,apoi cel de-al doilea blat.Se acopera cu folia si se introduce la frigider pana se intareste.

Se imbraca prajitura in glazura de ciocolata,frisca sau dupa imaginatia fiecaruia.

Daca ti-a placut reteta noastra "PRAJITURA DIPLOMAT CU VISINE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu gem de capsuni